Mijn naam is Manon, krullenkapper, hoofdhuidspecialiste en nagelstyliste achter “Haar en Nagels Zeewolde”.

Als meisje van 6 wist ik het al… ik zou later kapster worden!
Om van mijn droom werkelijkheid te maken ben ik na de middelbare school een allround kappersopleiding gaan volgen bij de Nederlandse Kappersakademie in Amersfoort.
De kappersopleidingen van de Nederlandse Kappersakademies zijn vooral gericht op de praktijk.
De akademies hebben allen een eigen salon waar de leerlingen 5 dagen per week, 2 jaar lang, onder het toeziend oog van een docent op “echte” klanten oefenen.
Na het afronden van deze opleiding was het dan eindelijk zover… fulltime aan de slag als allround kapster!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 221068771_499518867810429_4246742866478947274_n-2-917x1024.jpg

Waarom ik er uiteindelijk voor koos om verder te gaan als krullenkapper
Een aantal jaren geleden werd ik bij toeval zelf geknipt door een krullenkapper. Ik merkte gelijk het verschil, meer slag en minder pluis. Vanaf dat moment had het knippen van krullend haar mijn aandacht.
Al snel kwam ik erachter dat elk krultype een andere kniptechniek behoeft. Omdat ik graag alle soorten krullen wilde kunnen knippen heb ik uiteindelijk per krultype een cursus gevolgd.

Nu kon ik dus alle soorten haar knippen, maar ook hoofdhuidproblemen hadden mijn interesse… mooi haar begint tenslotte bij een gezonde hoofdhuid.

Hoe langer ik er over nadacht, hoe meer ik er van overtuigd raakte dat ik hier iets mee wilde gaan doen.
Ik besloot ervoor te gaan en ben naast mijn fulltime baan de benodigde cursussen en trainingen gaan volgen.
Na 5 jaar van extra kennis en ervaring opdoen was de tijd rijp voor de laatste stap en heb ik de deuren van “Haar en Nagels Zeewolde” op 26 augustus 2021 officieel geopend!