Mijn naam is Manon, krullenkapper, hoofdhuidspecialist en nagelstyliste achter “Haar en Nagels Zeewolde”.

Als meisje van 6 wist ik het al… ik zou later kapster worden!
Om van mijn droom werkelijkheid te maken ben ik na de middelbare school een allround kappersopleiding gaan volgen bij de Nederlandse Kappersakademie in Amersfoort.
De kappersopleidingen van de Nederlandse Kappersakademies zijn vooral gericht op de praktijk.
De akademies hebben allen een eigen salon waar de leerlingen 5 dagen per week, 2 jaar lang, onder het toeziend oog van een docent op “echte” klanten oefenen.
Na het afronden van deze opleiding was het dan eindelijk zover… fulltime aan de slag als allround kapster!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 221068771_499518867810429_4246742866478947274_n-2-917x1024.jpg

Waarom ik er uiteindelijk voor koos om verder te gaan als krullenkapper en hoofdhuidspecialist?
Een aantal jaren geleden werd ik bij toeval zelf geknipt door een krullenkapper. Ik merkte gelijk het verschil, meer slag en minder pluis. Vanaf dat moment had het knippen van krullend haar mijn aandacht.
Al snel kwam ik erachter dat elk krultype een andere kniptechniek behoeft. Omdat ik graag alle soorten krullen wilde kunnen knippen heb ik uiteindelijk per krultype een cursus gevolgd.

Daarnaast kreeg ik als kapster regelmatig te maken met klanten met hoofdhuidproblemen als jeuk, roos, schilfers, haaruitval enz.
Ook hier wilde ik graag meer over weten. Door middel van het volgen van de benodigde cursussen mocht ik mij na verloop van tijd hoofdhuidspecialist noemen.
Helaas kon ik met mijn andere kijk op krullen en kennis van hoofdhuidproblemen bij mijn toenmalige werkgever niet uit de voeten en was dat voor mij het moment om als zelfstandige verder te gaan.

26 augustus 2021 was het moment daar en heb ik de deuren van “Haar en Nagels Zeewolde” officieel geopend!